01

Kwaliteit

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van autoairco installaties (types R12 en R134A) in personen- en bedrijfswagens.>>>
02

Onderhoud

Voor een airco-onderhoudsbeurt of reparatie bent u van harte welkom bij Auto Airco Service. Uw airco onderhoud specialist. >>>
03

Reparatie

Voor Airco reparaties gebruiken wij originele of universele onderdelen. Wij de meeste airco onderdelen binnen 24 uur in huis.. >>>

Auto airco reparatie.

Als bezitter van een auto met airconditioning, gaat er vanuit dat deze wordt onderhouden door de garage als u de auto wegbrengt voor een onderhoudsbeurt.

Dat blijkt in de praktijk echter niet zo te zijn. Vaak wordt er een "controle" of een "airco check" aangeboden. Wat wordt er dan precies gecontroleerd? Hoe wordt uw auto airco onderhouden? In de praktijk blijkt dat heel verschillend te zijn. U als client weet niet precies waar u aan toe bent.

Realiseert u zich dat er ± 500 tot 1000 gram koudemiddel in een airco systeem zit en dat dit door een natuurlijk proces vermindert. Dat is ongeveer 8 tot 15% per jaar. D.w.z. ± 50 tot 100 gram koudemiddel. Daar ziet u niets van terug. Dit verdwijnt in de ozonlaag. Is uw auto nieuw, dan zult u daar niets van merken.

Airco problemen

De problemen ontstaan meestal bij auto's ouder dan 3 jaar. Doordat uw airco te weinig koudemiddel heeft, heeft uw compressor te weinig olie om gesmeerd te worden.

Het gevolg hiervan kan zijn, dat de compressor oververhit raakt en daardoor vast loopt. Dit heeft als gevolg, dat de aandrijfsnaren kunnen breken, waardoor op dat moment de stuurbekrachtiging wegvalt en de waterpomp en de dynamo. Kortom u komt stil te staan.

Hoe voorkom ik dit
U kunt dit voorkomen door elk jaar uw airco preventief te laten onderhouden. Bij auto airco service Tiel op het bedrijf of wij komen indien gewenst bij u langs. Met het jaarlijks onderhoud bedoelen wij niet alleen het bijvullen van uw airco. Maar een complete check-up.
Airco sevice voor bedrijven
Wij bieden een collectiviteits korting voor o.a. bedrijven, privé-groepen, auto-hobby clubs, bestaande uit minimaal 5 auto's. Doordat wij meerdere voertuigen kunnen doen word het voor u interesant. Informeer gerust naar deze voordelige voorwaarden onze medewerkers staan u graag te woord.

Onze Werkwijze in stappen.

1. Diagnose stellen.

Wij moeten weten waarom uw airco niet goed functioneerd. Dit kunnen meerdere oorzaken zijn. Van een O-ring die kapot is tot een verdamper die lek is. Of door natuurlijke lekkage.

2. Offerte uitbrengen voor de reparatie.

3. Direct een reparatie of indien nodig een nieuwe afspraak plannen.

4. Wanneer de airco weer functioneert krijgt u een auto airco certificaat. Dit is een certificaat dat u bij uw autopapieren kunt bewaren. Bij evt. verkoop van uw auto kunt u dit certificaat altijd overhandigen en daarmee aantonen dat uw auto-airco vakkundig is onderhouden.

5. Garantie op alle gevoerde werkzaamheden. Vraag naar onze voorwaarden.

Prijzen excl btw

Auto airco Pakket 1

Auto airco Pakket 2
Lektest, testen werking compressor en electronisch systeem, vacumeren + vacuumtest, olie + fluor + (schoon) koudemiddel bijvullen, algemene eindtest werking aircosysteem.

Auto airco Pakket 3
Lektest, testen werking compressor en electronisch systeem, vacumeren + vacuumtest, olie + fluor + (schoon) koudemiddel bijvullen, verdamper reinigen, algemene eindtest werking aircosysteem.